Onze partners

Kijk wat je allemaal nog meer kunt doen

voor een groener Rijswijk. Met trots stellen wij ze op deze pagina aan jullie voor. Wil je ook partner worden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kinderboerderij Het Akkertje

Kinderboerderij Het Akkertje is een fijne plek in het bos, waar de stad toch vlakbij is. Voor kinderen is er altijd iets te doen: knuffelen met konijnen en cavia’s, de geiten en schapen in de wei aaien, een rondje lopen met één van de ezels. De kinderboerderij ligt in de landgoederenzone tussen Rijswijk en Den Haag en heeft het Rijswijkse Bos als groene buur.

De Natuurtuin

De Natuurtuin in Rijswijk is dé plek waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Als het educatieve groene hart van het Wilhelminapark vormt de tuin een plek waar je niet alleen tot rust komt, maar ook veel kunt leren over de natuur als leefgebied van onszelf en veel verschillende dieren!

Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om zelf al het moois in de Natuurtuin te komen ontdekken. In het kader van natuur- en milieueducatie vinden er het hele jaar door ook verschillende leerzame activiteiten plaats.

Stichting kinder-, les- en hobbytuinen Rijswijk

Een stichting die zich voornamelijk bezighoudt met het kennis laten maken van de natuur en ons voedsel aan kinderen en volwassenen. Je leert stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar aarde is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel.

Landgoederen

De Landgoederenzone is een groene zone, die aan de noordzijde van Rijswijk is ingebed in stedelijk gebied. De Landgoederenzone bestaat uit 7 voormalige buitenplaatsen (De Voorde, Overvoorde, Steenvoorde, Te Werve, Ter Nieuburch, Den Burch en Welgelegen) en 3 parken (Kruisvaarderspark, Julianapark en het Rijswijkse bos), sportvelden en een kinderboerderij. Een groot deel van dit gebied is voor het publiek toegankelijk.

IVN

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal!

Haaglanden Beweegt

Haaglanden Beweegt zet mensen in beweging. Door de kracht van sport en bewegen in te zetten zijn ze in staat om mensen te activeren, te verbinden en voor te lichten op tal van thema’s.

Don Bosco

Don Bosco Rijswijk is een multicultureel jeugdcentrum met jeugdactiviteiten, tussenschoolse opvang en zalen verhuur, gericht op Rijswijk en Den Haag. Met instuifdagen tijdens de schoolvakanties, en het Vakantiebos in de grote schoolvakantie. Het centrum beschikt over veel faciliteiten binnen en buiten, waardoor het zeer geschikt is voor jeugd, groepen, en familiefeesten.

De Ontdekkers

De Ontdekkers is een programma van de gemeente Rijswijk. Team Brede Impuls (onderdeel van Haaglanden Beweegt) organiseert ieder schooljaar, samen met lokale partners, een inspirerend naschools activiteitenaanbod. Rijswijkse kinderen van 2 tot en met 12 jaar krijgen zo alle kansen om (verborgen) talenten te ontdekken. De Ontdekkers organiseert gratis vakantieactiviteiten en betaalde cursussen binnen de thema’s sport, cultuur, natuur, taal en techniek.

Gemeente Rijswijk

In een stad vervult het groen meerdere functies. Groen maakt een stad aantrekkelijk om te wonen, te werken en te recreëren. Groen vervult een belangrijke functie voor de natuur (planten en dieren). Het groen heeft een positief effect op het leefklimaat in de stad en de gezondheid van onze inwoners. Al dat groen maakt Rijswijk tot een prettige stad.

Operatie Steenbreek

Stichting Steenbreek is opgericht met een missie: de trend van de verstening te stoppen, zowel in de publieke als private ruimte, en onze leefomgeving in Nederland duurzaam te vergroenen. Daarbij kijken we verder dan enkel ‘groen doen’, want dat is niet voldoende.

De Groene Karavaan

De Groene Karavaan is een initiatief van Rijswijkse inwoners van het ‘platform groen’ om natuur en biodiversiteit in de stad en tuinen (een op de drie huizen in Rijswijk heeft een tuin) een plek te geven. Daarnaast om verstening tegen te gaan in de stad met het oog op harde regenbuien en klimaatverandering.

Gonny in het Groen

Gonny in het Groen kun je vragen voor activiteiten in de natuur voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit kunnen feestelijke lessen zijn of leerzame feestjes. Het belangrijkste is naar buiten gaan, het avontuur opsnuiven en op onderzoek gaan.

Plant-Aardig

Plant-Aardig neemt je mee naar buiten en leert je planten kennen en herkennen. Ineens kijk je met een andere blik naar je vertrouwde omgeving: wat eerst gewoon ‘groen’ was, bestaat uit verschillende soorten planten, ieder met een eigen vorm en smaak. Want veel groen is eetbaar. En vaak best lekker! Verbaas je over eetbaar groen en wandel mee.